Општина Богданци                                                                                          

HomeОдноси со јавностДОИЗГРАДБА НА КАНАЛИЗАЦИОНА ЛИНИЈА ВО СЕЛО СТОЈАКОВО

ИНФОРМАЦИЈА ЗА СВЕТСКИ ДЕН НА ЧИСТЕЊЕ

Почитувани,

На 15 септември 2018 година, милиони волонтери во мрежа од 150 земји ќе се обединат да го исчистат светот во еден ден.

За таа цел, ја споделуваме оваа информација со Вас за активно вклучување во глобалната акција за мапирање на диви депонии, користејќи ја апликацијата за мапирање WorldCleanup (https://www.worldcleanupday.org/map-it)Доколку не сте во можност да ја користите апликацијата, пријавете депонија во Општина Богданци на број 034 222 333 (со напомена за акцијата што ќе се одржи на 15.09.2018г).

Акцијата за мапирање трае до средината на месец август, по што  следува процес на избор на локации за чистење и понатамошна организација и логистика.

Во периодот од 10 септември до 13 септември, Општината ќе излезе со информации за текот на акцијата.

 

 

ДЕЛОВНИ ИНФОРМАЦИИ

ЛИНКОВИ

 

 

Културни настани

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Број на гледања на артикли
1083845

Посетители

1706367
Денес
Вчера
Оваа недела
Овој месец
Вкупно
809
1625
4230
28112
1706367

Server Time: 2018-08-15 12:21:23
Joomla template by Joomlashine.com